Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg túró, 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 pohár tejföl, 15 dkg cukor, 1 kávéskanál zsír, 1 kávéskanál vaj, citromhéj, 1 kávéskanál mazsola, 1 kávéskanál zsemlemorzsa vagy édes morzsa, 1 rúd vanília a vaníliás cukorhoz, 5 dkg őszibarackbefőtt, 5 dkg mandarinbefőtt, 5 dkg ananászbefőtt |
A túrót áttörjük, liszttel elkeverjük, picit sózzuk. Hozzáadunk egy tojást és a tejföl negyed részét. Jól összegyúrjuk, keményebb tésztát készítünk belőle. Ezután lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm-es metélteket vágunk belőle, majd enyhén sós, cukros vízben kifőzzük. A maradék tojások sárgáját vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszát a maradék tejföllel, a kis kockára vágott gyümölcsdarabokkal, a mazsolával hozzákeverjük a kifőtt tésztához, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot is. Beleöntjük egy kivajazott, zsemlemorzsával vagy édes morzsával meghintett tűzálló tálba, és közepesen meleg sütőben egyenletes hőfokon megsütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |